به گزارش خبرگزاری برنا؛ سید جمال مدرسی در پی انتشار وقفه تولید برخی کارخانه های تصفیه شکر به دلیل اعمال سیاست ممنوعیت واردات شکر از سوی این وزارتخانه در برخی رسانه ها، افزود: کارخانه های تصفیه شکر از محل ظرفیت ورود موقت می توانند با هماهنگی گمرک، شکر خام تهیه کرده و پس از تصفیه به کشورهای دیگر صادر کنند.

وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به منظور حمایت از کارخانه های تصفیه شکر از سال گذشته اجازه ورود موقت شکر خام برای تصفیه و صادرات مجدد را ، مشروط بر عدم توزیع آن در بازارهای داخلی داد.

این مقام مسئول اظهار داشت: سالیانه مقداری شکر برای تامین ذخایر راهبردی توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران وارد و ذخیره سازی می شود که برای حمایت از کارخانه های تصفیه شکر، وزرات جهاد کشاورزی مقرر کرد این شکر به صورت خام وارد و بین این کارخانه ها بر اساس ظرفیت تعیین شده توزیع و شکر تصفیه شده به شرکت بازرگانی دولتی تحویل داده می شود.

وی اضافه کرد: کارخانه تصفیه شکر خام و قند سازی کرج، سال گذشته 30 هزار تن شکر خام از شرکت بازرگانی دولتی دریافت کرده است.

مدرسی افزود: طی نامه ای از انجمن تصفیه کنندگان شکر خواسته شد تا این کارخانه ها را بر اساس ظرفیت پروانه شان به انجمن صنفی قند و شکر معرفی کند تا شکر خام مورد نیاز خود را ماهانه از کارخانه های قند و شکر تامین کنند.

وی گفت: براساس سیاست حمایت از تولید داخلی از سال 93، کارخانه های قند و شکری که محصولات چغندرقند و نیشکر کشاورزان را خریداری می کنند، به تناسب خرید مجاز به واردات شکر شده اند و کارخانه های تصفیه شکر اجازه واردات شکر سفید را ندارند .

به گزارش ایرنا، اتخاذ سیاست و برنامه های حمایت از تولید داخلی وزرات جهاد کشاورزی در قالب تامین نهاده های مناسب و با کیفیت مثل بذر، کود، مکانیزاسیون، تسهیلات و توسعه کشت نشایی و پاییزه و همچنین افزایش نرخ خرید تضمینی و اعمال ممنوعیت واردات بی رویه شکر سفید، با تلاش کشاورزان تولید چغندرقند از 2.7 به 5.7 میلیون تن رسید و میزان تولید شکر حاصل از چغندرقند و نیشکر از حدود یک میلیون و 100 هزارتن در سال 92 با رکوردی بی سابقه به بیش از یک میلیون و 500 هزارتن در سال 94 افزایش یافت.

همچنین اعمال سیاست های ممنوعیت واردات در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی، میزان واردات شکر از یک میلیون 579 هزارتن در سال 92 به 521 هزارتن در سال 94 کاهش یافت.

ضریب خوداتکایی کشور در تولید شکر حدود 70 درصد برآورد می شود.