به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین، فرزاد خوش اخلاق مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان قزوین با اعلام این خبر گفت: در سال جاری 114هزار و 438تن چغندر قند در مزارع کشاورزی استان قزوین توسط کشاورزان تولید و تحویل کارخانه قند شد.

خوش اخلاق افزود: طی این سال 2هزار و 954هکتار از مزارع کشاورزی استان زیر کاشت چغندر قند بود که از این میزان 114هزار و 438تن چغندر قند تحویل کارخانه قند شده است.

وی اظهار کرد: از این میزان چغندر قند تحویلی به کارخانه قند؛ سهم شهرستان البرز 48هزار و 572تن، بویین زهرا 26هزار و 811تن، آبیک 21هزار و 481تن، قزوین 12هزار و 952تن و آوج 4هزار و 622تن بوده است.

مدیر زراعت جهادکشاورزی قزوین با بیان اینکه 686بهره بردار در زمینه کشت محصول چغندر قند در استان فعالیت دارند افزود: متوسط عیار این محصول در شهرستان آبیک 15 و 76دهم درصد، قزوین 15 و 5دهم درصد، البرز 15 و 42دهم درصد، بویین زهرا 16 و 12دهم درصد و آوج 17 و 4دهم درصد می باشد.

خوش اخلاق یادآور شد: در شاخص عیار چغندر قند به ازای هر 100کیلوگرم حدود 15 تا 17کیلوگرم شکر سفید تولید می شود.

وی گفت: 23هکتار از اراضی چغندر به روش نشایی کشت می شود که استان قزوین در مقایسه با سایر استان ها رتبه اول اجرا در سطح کشور را دارد.

خوش اخلاق هدف از کشت نشایی چغندر قند را کاهش مصرف آب 2 تا 5نوبت در دوره کشت، کاهش هزینه های خرید بذر، کود، سم و تٌنٌک و وجین، کاهش تردد ماشین آلات کشاورزی، عدم تداخل آب اول چغندر قند با دان آب غلات، فاصله یکسان بین بوته ها و کاهش میزان خسارت سرمازدگی اول فصل کشت چغندر قند ذکر کرد.

وی تصریح کرد: در سال زراعی آینده برنامه ریزی کشت چغندر قند در سطح 4هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام شده است که از این میزان 200هکتار به صورت نشایی کشت خواهد شد.

خوش اخلاق اضافه کرد: در صورت افزایش سطح زیر کشت این محصول به 4هزار هکتار، پیش بینی می شود حدود 160هزار تن چغندر قند به کارخانجات قند تحویل داده شود.