به گزارش خبرگزاری برنا در ایلام،"عبدالرحمن نیک خلق" کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام؛ با بیان اینکه نمک باعث ایجاد طعم و مزه مناسب غذا می شود، عنوان کرد: این ماده باعث طولانی شدن زمان نگهداری غذا می شود زیرا از رشد میکروبهای نامطلوب جلوگیری و از فساد مواد غذایی ممانعت می کند.
 
وی خاطر نشان کرد: ید یکی از ریزمغذی‌های اساسی است که درتولید هورمون تیروئید شرکت دارد این هورمون در سلامت واعمال حیاتی انسان ازدوران جنینی،‌کودکی وبلوغ نقش دارد لذا نرسیدن یدکافی به بدن عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش مواردسقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی و عقب افتادگی ذهنی خواهد داشت.

نیک خلق یادآوری کرد: درصورت تولید و عرضه نمکهای ناسالم که متاسفانه اخیرا شایع شده است مشکلات کمبود ید و سایر بیماری های مرتبط مجددا بروز خواهد کرد لذا توصیه می شود که نمک به مقدار کم وآن هم از نوع نمک های یددار تصفیه شده ای که دارای پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بوده و تاریخ تولید و انقضاء آن نیزثبت شده است استفاده گردد.