به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا به نقل از پایگاه اینترنتی ام.اس.ان. بی سی، پژوهشگران دانشگاه هاروارد با بررسی ژن‌های 47 هزار نفر و بیش از 300 هزار عامل ژنتیکی اعلام کردند، دی.ان.ای. (DNA) عامل اصلی تعیین کننده میزان تمایل افراد به قهوه است.

به گفته پژوهشگران، 2 ژن به نام‌های CYP1A2 و AHR، از عوامل اصلی تاثیرگذار در میزان تمایل افراد به قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار است.

ژن CYP1A2 با سوخت و ساز کافئین در بدن مرتبط است و ژن AHR نیز تنظیم کننده میزان CYP1A2 است.

نیل کاپراسو سرپرست محققان در موسسه سرطان شناسی آمریکا در این خصوص تصریح کرد: پیشتر تاثیرات ژنتیک در ابتلا به بیماری‌ها بررسی شده بود، اما این اولین مرتبه است که رابطه ژنتیک و برنامه‌های غذایی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی همچنین به میزان مصرف بالای قهوه و دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار همچون نوشیدنی‌های گازدار اشاره کرده و افزود: کافئین بر روان افراد تاثیر می‌گذارد و به سبب تاثیرات خاص ژنتیکی، ترک آن تاثیرات بسیاری بر روحیه و رفتارهای شخص خواهد داشت.

کاپراسو ادامه داد: نتیجه این تحقیقات در کشف استفاده‌های درمانی از کافئین و بررسی تاثیرات این ماده بر سلامتی تاثیر گذار است.